Onze familiekamers bieden wellicht uitkomst als u niet voor thuisopbaring kiest of daartoe zelf geen mogelijkheid heeft. U kunt hier met een gerust hart familie en vrienden uitnodigen om afscheid te nemen en om herinneringen te delen. We doen ons uiterste best om uw verblijf hier zo goed mogelijk te laten verlopen in Almelo

Onze familiekamers zijn op ieder gewenst moment toegankelijk. U kunt zo vaak en zo lang als u zelf wilt uw overleden familielid bezoeken. U krijgt een eigen sleutel en uw privacy is gewaarborgd. Gebruikers hebben laten weten zeer tevreden te zijn over onze familiekamers. Uitvaarthuis Twente heeft vier familiekamers waaruit u kunt kiezen. Hieronder worden onze kamers beschreven.

Luxe familiekamers

Onze luxe familiekamers, ‘Aqua’ en ‘Terra’,  vindt u in het pand naast het Uitvaarthuis, op Twentelaan 24. Deze familiekamers bestaan elk uit twee gescheiden ruimtes: een comfortabel verwarmde zitkamer en een privé opbaarruimte direct ernaast.  Vanuit de zitkamer bereikt u via de tussendeur de opbaarruimte.

Uitvaarthuis Twente
De familiekamer ‘Aqua’

De ‘Aqua’ kamer is de grootste kamer, in de kleuren turquoise en beige. De ‘Terra’ kamer is ingericht in sfeervol bruin/grijs met oranje. Wanneer u van een van deze kamers gebruikt maakt, kunt u koffie of thee  nemen in onze woonkeuken.

Heeft u niet zo’n behoefte aan luxe? Dan kunt u kiezen voor een wat eenvoudiger familiekamer, welke hierna beschreven wordt.

Uitvaartverzorging Almelo
De familiekamer ‘Terra’

Eenvoudige familiekamers

De kamers ‘Sering’ en ‘Klaproos’ zijn iets eenvoudiger, maar nog steeds erg mooi ingericht. Deze kamers bevinden zich aan de achterzijde van Uitvaarthuis Twente.  Beide kamers zijn vrijwel identiek behalve dat er gebruik is gemaakt van verschillende kleuren. Kamer ‘Klaproos’ is overwegend bordeaux rood en ‘Sering’ is met groen/blauwe kleuren ingericht. Deze kamers zijn niet verwarmd maar wanneer u de kamer binnenloopt gaat de airco vanzelf uit.

Uitvaart Almelo
De familiekamer ‘Klaproos’

De zithoek staat in deze kamers in dezelfde ruimte als de overledene, met vitrage als afscheiding.

Luistert u graag naar een bepaalde cd, of wilt u luisteren naar de muziek waar uw overleden familielid van hield? Er is een audiosetje aanwezig. Bij de kamers ‘Sering’ en ‘Klaproos’ is een gemeenschappelijke pantry, waar u zelf koffie of thee kunt maken en/of een glas frisdrank kunt nemen. De ingang van deze kamers vindt u aan de achterzijde van het Uitvaarthuis, bij de parkeerplaats.

Uitvaarthuis Almelo
De familiekamer ‘Sering’