Wat maakt Uitvaarthuis Twente zo bijzonder?

In Uitvaarthuis Twente worden overledenen opgebaard in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. U kunt er afscheid nemen zoals u thuis zou doen. Het Uitvaarthuis beschikt over vier sfeervolle familiekamers waar overledenen kunnen worden opgebaard, genaamd Sering, Klaproos, Aqua en Terra. De kamers Aqua en Terra zijn luxe ruimtes met een gescheiden opbaarruimte. U ontvangt een sleutel en heeft dag en nacht toegang tot uw eigen familiekamer. Bij de familiekamers is een pantry of leefkeuken, waar u koffie, thee of frisdrank kunt nemen.

Wanneer u niet de behoefte voelt om regelmatig naar de overledene te gaan, kunt u kiezen voor opbaring op verzoek. Zoals in ieder ander uitvaartcentrum ligt de overledene dan in een algemene koelruimte. Op een met de uitvaartverzorger afgesproken moment, kunt u de overledene bezoeken in de opbaarruimte. De overledene wordt, tenzij u anders heeft aangegeven, opgebaard in de kist. De bezoektijd passen wij graag aan uw wensen aan. Mocht u in de dagen na overlijden alsnog behoefte hebben om meerdere keren op bezoek te gaan dan is dat ook mogelijk.

Wat zijn de mogelijkheden van Uitvaarthuis Twente?

Uitvaarthuis Twente is geschikt voor opbaren, afscheid nemen en condoleancebezoeken. Verder is in het Uitvaarthuis eigenlijk alles mogelijk wat familieleden helpt bij het aankomende afscheid. Dus ook het verzorgen en aankleden van de overledene. Veel mensen vinden het fijn dit voor hun dierbare te kunnen doen. U wordt begeleid door een deskundig medewerker en bepaalt zelf wat u wilt of kunt doen. Als u de verzorging liever aan een medewerker overlaat, kan dat natuurlijk ook. Ook dan mag u daarbij aanwezig zijn, maar het hoeft niet. Bij alles geldt dat u voldoende rust en ruimte krijgt afscheid te nemen. Wij kijken niet op een kwartiertje.

Ik ben elders verzekerd. Kan ik dan toch van het Uitvaarthuis gebruik maken?

Inwoners van Almelo die bij DELA of Monuta verzekerd zijn, kunnen zonder extra kosten in het Uitvaarthuis worden opgebaard. De verzorging van de overledene, de dagen van het verblijf en alle rouwbezoeken die u afspreekt worden zonder meer vergoed. U moet uw voorkeur voor het Uitvaarthuis wel tijdig aangeven bij de uitvaartverzorger van Dela of Monuta. Woont u buiten Almelo of heeft u een andere verzekering? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden.

Is Uitvaarthuis Twente duurder dan andere uitvaartcentra?

Nee, de kosten van Uitvaarthuis Twente zijn nagenoeg hetzelfde als bij andere uitvaartcentra. Bovendien gaan we flexibel om met bezoektijden. Wilt u wat langer blijven dan de afgesproken tijd? Dat is geen probleem. Wij vinden het belangrijker dat u met een goed gevoel weer huiswaarts keert.

Wij willen een afscheidsdienst in kleine kring, kan dat ook in Uitvaarthuis Twente?

Er kunnen afscheidsdiensten plaatsvinden van maximaal 40 personen. De afscheidsdienst is vergelijkbaar met die in het crematorium, maar veel intiemer. Voor of na de dienst is het mogelijk om gebruik te maken van een consumptie of een eenvoudige lunch. Bij de dienst zijn sprekers te regelen, de door u gekozen muziek kan gespeeld worden en u kunt er voor kiezen om foto’s van de overleden op beeldscherm te laten zien. Omdat u geen gebruik maakt van de aula van het crematorium bespaart u aanzienlijk op de kosten van de uitvaart. Na afloop van de dienst wordt de overleden overgebracht naar het crematorium of de begraafplaats.

Staat uw vraag er niet bij?

Geen probleem, we helpen u graag verder. Neem gerust contact op.